Chřest s holandskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
200 g máslo
750 g brambory
4 ks žloutek
2 lžičky kapary
0.5 svazku bazalka
mletý bílý pepř
citronová šťáva
200 g vepřová šunka
1 kg bílý chřest
1 kg zelený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Omyté brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Bílý chřest oloupeme celý, u zeleného pouze dolní třetinu. Vaříme je odděleně v osolené vodě s trochou cukru. Bílý vaříme asi 15 a zelený kolem 10 minut. Poté je opatrně vyjmeme, necháme okapat a uchováme horké.

  2. Bazalku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Máslo necháme vzkypět a sebereme pěnu. Ve vodní lázni šleháme žloutky s 8 lžícemi chřestového vývaru, pepřem a solí. Zvolna přiléváme máslo.

  3. Přidáme nahrubo nasekané kapary a bazalku. Omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou.

  4. Brambory slijeme a oloupeme. Brambory se šunkou, chřestem a holandskou omáčkou upravíme na talíře a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!