Aztécké kuřecí čtvrtky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
pažitka
200 ml zázvorová limonáda
4 ks kuřecí čtvrtky
2 lžíce sladká sójová omáčka
aztécké koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna (čtvrtky) vložíme do mísy (sáčku), přelijeme je olejem, lehce poprášíme solí a bohatě posypeme kořením. Česnek oloupeme a jen nožem rozmáčkneme a přidáme do mísy. Kolem nalijeme limonádu (můžeme vyzkoušet i zázvorové pivo) i omáčku a misku (sáček) dobře uzavřeme. Naložené kuře necháme nejméně přes noc, ale lépe i 24 hodin, v chladničce marinovat

  2. Kuřecí stehna přendáme i s marinádou do pekáče a znovu bohatě posypeme kořením. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova

  3. asi 45 minut na 180 °C

  4. Vhodnou přílohou k aztéckým kuřecím čtvrtkám je vařená či dušená rýže a čerstvá pažitka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!