Aztécké špagety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 lžíce olej
sůl
1 ks velká cibule
400 g mleté maso
horká voda
4 lžíce ostrý kečup
150 g uzený sýr
1 sklenice jemný kečup
1 balíček bezvaječné špagety
3 lžíce koření Aztécký poklad
1 lžíce koření Aztécký poklad
4 lžičky koření Aztécký poklad

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, posypeme ji lžící koření a orestujeme. Přidáme mleté maso (směs hovězího a vepřového) a za občasného promíchání ho opečeme. Opečené maso jemně osolíme a vmícháme lžíci koření. Do základu přidáme ostrý kečup a celý jemný kečup. Kečupovou omáčku za občasného promíchání přivedeme k varu. Vmícháme poslední lžíci koření a podle chuti přisolíme. Pokud se nám zdá omáčka hustá, zředíme ji horkou vodou

  2. Mezitím si v osolené vodě se lžící oleje a kořením uvaříme špagety "na skus". Špagety propláchneme a necháme okapat. Sýr nastrouháme na jemném struhadle

  3. Špagety rozdělíme doprostřed na talíře, kolem nich rozdělíme omáčku a bohatě vše posypeme strouhaným sýrem. Pokud máme rádi pikantnější špagety, můžeme si pokrm na talíři posypat lžičkou koření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!