Bezlepkové cupcakes berušky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
250 g tvaroh
1 ks avokádo
med
1 balíček kypřící prášek do pečiva
0,5 hrnků rýžové mléko
1 hrnek rýžová mouka
1 hrnek karobová mouka
0,5 hrnků rozpuštěná Hera máslová příchuť
3 lžíce sirup z cukrové řepy
1 hrnek nasekané jahody

Postup přípravy receptu

  1. Vejce promícháme se sirupem z cukrové řepy. Přidáme rozpuštěnou Heru máslovou příchuť a rýžové mléko. Obě mouky smícháme a přimícháme do nich prášek do pečiva. Spojíme sypkou a tekutou složku dohromady. Přidáme nadrobno pokrájené jahody a umícháme těsto

  2. Těsto naplníme do papírových košíčků na cupcaky. Můžeme zvolit i menší velikost než je běžná a připravit tak milé jednohubky. Pečeme 20 – 25 minut při 180 °C. Upečené základy necháme vychladnout

  3. Krém si připravíme rozmixováním avokáda a přidáním tvarohu. Krém osladíme medem podle chuti. Díky avokádu získá krém jemně zelenou barvu a bude vypadat jako tráva. Na chladné základy cupcaků naneseme krém vidličkou nebo lžičkou

  4. Omyté jahody rozřízneme na poloviny. Připravíme si rozpuštěnou čokoládu. Do té namočíme špičku jahody (hlava berušky). Do rozpuštěné čokolády namáčíme špejli a dotvoříme berušce tečky. Jako oči použijeme buď bílou čokoládu, nebo jedlé perličky na zdobení dezertů. Berušku posadíme do tvarohovo-avokádové trávy

  5. Bezlepkové cupcakes berušky podáváme jako neodolatelnou sladkost na sváteční stůl

  6. Zdroj: Pecenijeradost.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!