Žemlovka z toustového chleba s jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 ks vejce
máslo
750 ml mléko
5 ks jablko
cukr krystal
1 lžička mletá skořice
2 balíčky vanilkový cukr
500 g měkký tvaroh
24 plátků toustový chléb
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nastrouháme na hrubo a smícháme je se skořicí a vanilkovým cukrem

  2. V další nádobě smícháme měkky tvaroh s cukrem podle potřeby a vejce

  3. Poté si v jiné nádobě metlou smícháme vejce s mlékem a cukrem podle potřeby. Plech nebo pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou

  4. Vezmeme toustový plátek, namočíme ho ve směsi na obalení (mléko, vejce, cukr) a položíme na dno plechu, takto vyskládáme celou spodní část plechu, poté na to rozetřeme směs s tvarohem, přidáme směs s jablky a rovnoměrně rozprostřeme. Pokračujeme další vrstvou namočených toustů a na závěr poklademe plátky másla

  5. Žemlovku z toustového chleba s jablky pečeme na 180 °C cca 45 minut. Povrch žemlovky by měl být zlatavý. Po upečení můžeme ihned podávat

  6. Tip: Do první náplně lze přidat i rozinky, pokud je máme rádi. Místo toustu můžeme použít veku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!