Bezlepkové cuketové placky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 lžíce majoránka
2 - 3 ks cuketa
olej na smažení
1 - 2 špetky mletý barevný pepř
česneková sůl
1 - 2 hrstě hraška
1 - 2 lžíce sušené lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Mladé větší cukety omyjeme, odkrojíme konce a nastrouháme na hrubém struhadle. Cuketu prosolíme, já použila sůl česnekovou. Takto osolenou cuketu necháme vypotit a pustit přebytečnou vodu. Poté vodu důkladně vymačkáme

  2. K cuketě rozklepneme celá vejce, opepříme, přidáme majoránku, hrašku (bezlepková směs ze zdravé výživy určená k zahušťování) a promícháme. Hrašky přidáváme tolik, aby nám vznikla hustší směs, ze které na pánvi budeme moct tvořit placičky. Podle potřeby ještě dosolíme. Já placky ještě ráda dochucuji sušeným lahůdkovým droždím (1 - 2 lžíce)

  3. V pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce tvoříme menší placky, které smažíme po obou stranách dozlatova. Upečené bezlepkové cuketové placky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk

  4. Bezlepkové cuketové placky podáváme jako slanou chuťovku s nejrůznějšími omáčkami a dipy. Případně s bramborem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!