Bezlepkové cookies více chutí recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

120 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
120 g máslo
1 balíček vanilkový cukr
4 g kypřící prášek do pečiva
200 g bezlepková mouka Nomix

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na základní recept můžeme libovolně přidávat a kombinovat. Pro fit variantu přidáme do sušenek 20 g pohankových vloček, které opražíme na suché pánvi, trochu pomeleme a smícháme třeba s čokoládou. Další možností je přidat do sušenek nejrůznější oříšky nebo trochu kakaa

  2. Změklé máslo utřeme s cukrem a vejci. Do směsi vmícháme bezlepkovou mouku promíchanou s práškem do pečiva a solí. Dále do těsta přidáme ostatní ingredience a těsto necháme chvíli stát

  3. Na pečicí papír lžící vytváříme menší sušenky. Počítejme s tím, že se sušenky při pečení mírně roztečou. Sušenky můžeme posypat hořkou čokoládou, kterou si rozdrtíme na menší kousky. Vyzkoušet lze také sušená jablka pokrájená na malé kostky se skořicí

  4. Pečeme při teplotě 180 °C po dobu až 15 minut. Před vyndáním z trouby vyzkoušejte, zda už jsou hotové. Vychladlé je uložíme tak, aby nezvlhly

  5. Bezlepkové cookies více chutí podáváme jako zdravou sladkost k různých příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!