Chalupářské chilli fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
3 stroužky česnek
2 lžíce rum
1 ks cibule
2 lžíce griotka
1 špetka mletá skořice
0.5 lžičky chilli koření
1 konzerva sterilované lečo
1 konzerva sterilované červené fazole
podle potřeby
olej
podle chuti
300 g hovězí plátek
1 špetka sušené oregano
1 špetka mletý zázvor
300 g rybí filé
300 g vepřové plátky
300 g drůbeží maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso opečeme nasucho asi 1 minutu z každé strany. Ryby na rozpáleném oleji, a odložíme stranou. Zeleninu očistíme a nasekáme.

  2. Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme cibuli a česnek a necháme orestovat. Přidáme fazole i s nálevem, chilli, rum, griotku, skořici a po 5 minutách lečo. Společně necháme prohřát. Po prohřátí vložíme maso, dusíme do měkka. Podle potřeby doléváme horkou vodu, aby se jídlo nepřipeklo.

  3. Chalupářské chilli fazole závěrem ochutíme oreganem, zázvorem nebo jiným oblíbeným kořením. Necháme dojít. Rybí maso vkládáme asi na 5 minut před koncem a též necháme dojít.

  4. Chalupářské chilli fazole podáváme teplé s čerstvým pečivem. Vegetariáni mohou vynechat maso nebo použít sójové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!