Hovězí tokáň na pepři recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
100 g rajčatový protlak
3 dl bílé víno
1 ks velká cibule
mletý bílý pepř
100 g sterilovaný hrášek
3 lžíce nakládaný zelený pepř
800 g zadní hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Podle chuti opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme. Zelený pepř a hrášek necháme okapat

  2. Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, vmícháme nakrájené maso a spolu restujeme, dokud nezíská hnědavou barvu. Potom vmícháme česnek, okapaný pepř a vše zalijeme vínem. Zmírníme teplotu, zakryjeme poklicí a velmi zvolna dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Když je maso téměř měkké, přidáme rajčatový protlak, podle potřeby osolíme a nakonec vmícháme okapaný hrášek

  3. Hovězí tokáň na pepři podáváme s těstovinami nebo pečivem. Zdobíme jarní cibulkou a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!