Hovězí tokáň na pepři recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 100 g rajčatový protlak 3 dl bílé víno 1 ks velká cibule mletý bílý pepř 100 g sterilovaný hrášek 3 lžíce nakládaný zelený pepř 800 g zadní hovězí maso
Postup Hovězí tokáň na pepři
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Podle chuti opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme. Zelený pepř a hrášek necháme okapat
Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, vmícháme nakrájené maso a spolu restujeme, dokud nezíská hnědavou barvu. Potom vmícháme česnek, okapaný pepř a vše zalijeme vínem. Zmírníme teplotu, zakryjeme poklicí a velmi zvolna dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Když je maso téměř měkké, přidáme rajčatový protlak, podle potřeby osolíme a nakonec vmícháme okapaný hrášek
Hovězí tokáň na pepři podáváme s těstovinami nebo pečivem. Zdobíme jarní cibulkou a čerstvou zeleninou.