Hovězí v dobromyslové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžíce ocet
0,5 l mléko
1 ks cibule
2 ks karotka
3 ks bobkový list
1 kelímek smetana ke šlehání
2 lžíce dobromysl
1 lžička drcený kmín
750 kg hovězí kližka
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžíce sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na plátky. Mrkve oškrábeme a nakrájíme na nudličky

  2. Na sádle osmažíme nakrájenou osolenou cibuli s lžičkou drceného kmínu. Přidáme kostky masa a dusíme, až se odpaří veškerá šťáva na tuk. Potom maso ze všech stran opečeme, poprášíme podravkou, mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vařící vodou. Přidáme bobkové listy a dusíme doměkka

  3. Dále si rozkvedláme mléko se smetanou a hladkou moukou, vmícháme do masa a vaříme 20 minut. Mrkev přidáme do omáčky tak, aby se vařila 10 minut, vmícháme dobromysl a těsně před dokončením přidáme česnek, necháme jen projít varem a dochutíme solí a lžící octu

  4. Hovězí v dobromyslové omáčce podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!