Zapečené bramborovo-česnekové košíčky se sýrem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
60 g máslo
600 g brambory
40 g parmazán
1/2 - 1 lžičky sušený tymián
mletý černý pepř
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na okurkovém struhadle na tenké kulaté plátky. Oloupané stroužky česneku utřeme se solí a pepřem dohladka. Máslo necháme rozpustit a vmícháme utřený česnek a špetku tymiánu. Ochucené máslo nevaříme a asi 2 - 3 lžíce odložíme stranou na potírání. Formu na muffiny vymažeme tuhým máslem

  2. V míse zalijeme plátky brambor zchladlým ochuceným máslem, přidáme 30 g strouhaného parmazánu, tymián, pepř a sůl a vše důkladně promícháme. Ochucené plátky brambor naskládáme na sebe do muffinových formiček, potřeme máslem a posypeme zbývajícím sýrem

  3. Formu s muffinami vložíme do trouby, teplotu nastavíme na 190 °C a pečeme přibližně 50 - 55 minut dozlatova

  4. Zapečené bramborovo-česnekové košíčky s parmazánem servírujeme teplé jako přílohu i chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!