Česnekové kuře na zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
1 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka
2 lžičky mletý zázvor
podle potřeby
masový vývar
podle chuti
4 porce kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a naskládáme do zapékací misky.

  3. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej se zázvorem a směsí potřeme všechny porce kuřete. Přidáme lžíci másla, slabě podlijeme a upečeme dozlatova.

  4. Když je maso hotové, vyjmeme jej a uchováme v teple. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme vývarem a rozmícháme na hladkou omáčku. Než se omáčka provaří, vrátíme kuřecí porce a společně pak servírujeme.

  5. Česnekové kuře na zázvoru podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!