Dršťková polévka s rozmarýnem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej sůl 400 g brambory majoránka 1 ks cibule 1 l voda 1 větvička rozmarýn 0,5 sklenek červené víno 1,5 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 600 g předvařené dršťky
Postup Dršťková polévka s rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozmarýn opereme a nasekáme také nadrobno. Čisté předvařené dršťky podle potřeby překrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky
V hrnci s olejem nebo sádlem osmažíme cibuli do tmavší barvy, zaprášíme sladkou či pálivou mletou paprikou. Přidáme nasekaný rozmarýn s dršťkami a prosmažíme asi 5 minut. Dršťky podlijeme suchým vínem, které necháme odpařit. Přidáme po troškách vodu nebo vývar a vaříme asi 20 minut. Dále přidáme brambory a vaříme do změknutí. Dršťkovou polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou
Dršťkovou polévku s rozmarýnem podáváme samotnou nebo s čerstvým rohlíkem k prvnímu chodu.