Dršťková polévka s rozmarýnem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
400 g brambory
majoránka
1 ks cibule
1 l voda
1 větvička rozmarýn
0,5 sklenek červené víno
1,5 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
600 g předvařené dršťky

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozmarýn opereme a nasekáme také nadrobno. Čisté předvařené dršťky podle potřeby překrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. V hrnci s olejem nebo sádlem osmažíme cibuli do tmavší barvy, zaprášíme sladkou či pálivou mletou paprikou. Přidáme nasekaný rozmarýn s dršťkami a prosmažíme asi 5 minut. Dršťky podlijeme suchým vínem, které necháme odpařit. Přidáme po troškách vodu nebo vývar a vaříme asi 20 minut. Dále přidáme brambory a vaříme do změknutí. Dršťkovou polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou

  3. Dršťkovou polévku s rozmarýnem podáváme samotnou nebo s čerstvým rohlíkem k prvnímu chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!