Dršťková polévka s kapií recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 - 2 paličky česnek
2 - 3 lžíce olej
1 lžička sůl
4 g majoránka
1 lžička sádlo
3 l voda
2 ks masox
hladká mouka
3 ks větší cibule
1/4 lžičky mletý kmín
2 - 3 lžičky mletá sladká paprika
1/2 lžičky mletý černý pepř
1 kg dršťky
sádlo na jíšku
1 ks velká červená kapie

Postup přípravy receptu

  1. Dršťky očistíme a okrájíme případné nečistoty. Dobře je omyjeme a celé dáme vařit do tlakového hrnce. Jakmile se začnou dršťky vařit, tak je vypneme. Vodu slijeme a dáme opět čistou. Jak začnou vařit, tak opět vypneme a vodu slijeme. Ve třetí vodě dršťky vaříme asi 60 - 75 minut. Po uvaření dršťky vyjmeme a necháme vychladnout

  2. Mezitím si připravíme tmavší jíšku. Vychladlé dršťky nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme najemno a usmažíme na 2 lžících oleje dozlatova. Zalijeme ji čistou vodou, přidáme nakrájené dršťky, sůl, mletý pepř a mletý kmín. Pomeleme kapii s česnekem a přidáme do polévky. Polévku zahustíme jíškou, povaříme a nakonec přidáme mletou sladkou papriku rozmíchanou ve lžičce sádla. Dochutíme 2 masoxy nebo bujony a majoránkou

  3. Dršťkovou polévku s kapií podáváme jako hlavní chod. Recept je na 8 - 12 porcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!