Dršťková polévka s kapií recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 - 2 paličky česnek 2 - 3 lžíce olej 1 lžička sůl 4 g majoránka 1 lžička sádlo 3 l voda 2 ks masox hladká mouka 3 ks větší cibule 1/4 lžičky mletý kmín 2 - 3 lžičky mletá sladká paprika 1/2 lžičky mletý černý pepř 1 kg dršťky sádlo na jíšku 1 ks velká červená kapie
Postup Dršťková polévka s kapií
Postup přípravy receptu
-
Dršťky očistíme a okrájíme případné nečistoty. Dobře je omyjeme a celé dáme vařit do tlakového hrnce. Jakmile se začnou dršťky vařit, tak je vypneme. Vodu slijeme a dáme opět čistou. Jak začnou vařit, tak opět vypneme a vodu slijeme. Ve třetí vodě dršťky vaříme asi 60 - 75 minut. Po uvaření dršťky vyjmeme a necháme vychladnout
Mezitím si připravíme tmavší jíšku. Vychladlé dršťky nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme najemno a usmažíme na 2 lžících oleje dozlatova. Zalijeme ji čistou vodou, přidáme nakrájené dršťky, sůl, mletý pepř a mletý kmín. Pomeleme kapii s česnekem a přidáme do polévky. Polévku zahustíme jíškou, povaříme a nakonec přidáme mletou sladkou papriku rozmíchanou ve lžičce sádla. Dochutíme 2 masoxy nebo bujony a majoránkou
Dršťkovou polévku s kapií podáváme jako hlavní chod. Recept je na 8 - 12 porcí.