Česneková polévka s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
5 dkg klobása
10 dkg eidam
1 kostka masox
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Podle chuti česnek oloupeme. Část nakrájíme na plátky a část rozetřeme.

  2. Na pánvičce opražíme česnek na plátky, nesmí však zhnědnout. Přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme masox a zeleninový bujon, špetku osolíme a opepříme. Polévku přivedeme k varu.

  3. Mezitím na pánvičce opražíme klobásku a nastrouháme sýr.

  4. Do každého talíře pak dáme trochu klobásy, trochu strouhaného sýra a zalijeme česnečkou. Kdo bude chtít, přidá si ještě rozetřený česnek pro zvýraznění chuti. Hotovou česnekovou polévku s klobásou podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!