Tvarohovo-česneková pomazánka s makrelou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
1 lžíce olivový olej
1/2 svazku jarní cibulka
mletý černý pepř
1 ks uzená makrela
200 g polotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Celou paličku česneku vložíme do trouby a necháme péci při 180 °C přibližně půl hodiny. Pak česnek necháme vychladnout a stroužky vyloupeme. Mezitím si očistíme jarní cibulku, kterou nakrájíme na jemná kolečka. Uzenou makrelu vykostíme, zbavíme hlavy a kůže a nakrájíme na kousky

  2. Do hlubší mísy vložíme tvaroh, lžíci oleje, kousky makrely a stroužky česneku a vše rozdrtíme ponorným mixerem v hladký krém. Pomazánku podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme usekanou jarní cibulku

  3. Tvarohovo-česnekovou pomazánku s makrelou a jarní cibulkou podáváme s tmavým pečivem nebo domácími bramborovými žemličkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!