Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 lžičky cukr
sůl
100 g máslo
2 ks cibule
1 lžička rozmarýn
1/2 ks citron
4 ks mrkev
3 ks petržel
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
olej na smažení
2 lžíce worcesterová omáčka
6 plátků prsní nebo stehenní kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso jen zlehka naklepeme a z obou stran osmažíme krátce na rozehřátém oleji. Pokapeme worcesterovou omáčkou, posypeme rozmarýnem, osolíme a opepříme

  2. Středně velkou mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na slabé nudličky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka

  3. Zeleninu zprudka osmahneme na oleji. Smažíme také jen krátce

  4. Zapékací mísu nebo pekáček silně vymažeme máslem. Dno pokryjeme usmaženou zeleninou. Zeleninu pokapeme šťávou z poloviny citronu, lžící worcesterové omáčky, posypeme cukrem, rozmarýnem a trochu osolíme a opepříme. Na vrstvu zeleniny položíme osmahnuté plátky masa, zalijeme hrnkem vody a pekáč vložíme do předehřáté trouby

  5. Kuřecí maso v mrkvi a petrželi pečeme při 150 °C asi 50 minut, do změknutí zeleniny. Během pečení maso obrátíme a zeleninu podle potřeby mírně podléváme. Ke konci pečení maso z pekáče vyjmeme

  6. V malém množství vody rozkvedláme hladkou mouku. nalijeme k zelenině a promícháme. Zeleninu dáme asi na 5 minut zpátky do trouby, aby se s moukou povařila a zahustila. Maso přidáme k zelenině a necháme už jen prohřát

  7. Kuřecí maso pečené v mrkvi a petrželi podáváme s uvařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!