České zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g sůl
120 g cibule
1 lžička kmín
30 g cukr krystal
20 ml ocet 8%
10 g polohrubá mouka
1000 g bílé zelí
40 g vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Bílé zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Zelí vložíme do mísy a spaříme 1000 ml vroucí vody, potom vodu ze zelí scedíme.

  2. V kastrole zpěníme na sádle cibuli, přidáme zelí, sůl, cukr a kmín, podlijeme cca 150 ml vody a dusíme doměkka, až se voda téměř vysmahne. Pak přidáme pro dochucení ocet, zasypeme moukou a dusíme ještě asi 10 minut.

  3. České zelí podáváme jako přílohu k vepřové pečeni s knedlíkem.

  4. Energetická hodnota: 255kJ / 100 g, 528kJ / na porci


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!