Červené kuře trochu jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce ocet
750 ml voda
50 g cukr krupice
4 lžíce sojová omáčka
olej na smažení
1 lžička mletý zázvor
1 kg celé kuře

Postup přípravy receptu

  1. Kuře s kůží rozdělíme na 12 kousků. Na rozpálením oleji maso prudce osmažíme ze všech stran. Šťávu z masa necháme vysmažit, potome přilijeme olcet, opět necháme vysmažit a poté přidáme vodu. (Maso by mělo být ponořené).

  2. Na prudkém ohni vaříme asi 10 minut. Pak přidáme sůl, zázvor a cukr se sojovou omáčkou. Přiklopíme poklicí a ještě dusíme na mírném ohni. Kuře zčervená, voda se odpaří a na dně pánve zůstane pouze šťáva. Maso naservírujeme společně s rýží na talíře a šťávou z masa rýži přelijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!