Houbové cappuccino s lanýžovým chips recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 dl smetana
1 snítka tymián
1 ks šalotka
10 g sušené houby
barevný pepř
1 dl plnotučné mléko
160 g mražené houby
sušené plátky lanýže

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby dáme hrnečku, zalijeme vroucí vodou a necháme odstát. Šalotku očistíme a pokrájíme na drobné kostičky

  2. Šalotku zpěníme na másle a osolíme. Opepříme barevným pepřem, zalijeme šálkem vody se sušenými houbami a povaříme. Poté přidáme mražené houby a vše povaříme. Vlijeme smetanu a vaříme, dokud nám nezačne houstnout. Odstavíme. Nakonec vše rozmixujeme ponorným mixérem a odstavíme zpět na teplé místo

  3. Z plnotučného mléka vyšleháme hustou pěnu, kterou před podáváním vmícháme do houbového cappuccina. Z lanýže si ukrojíme tenký plátek a necháme ho usušit

  4. Houbové cappuccino přelijeme do šálku. Zbytkem mléčné pěny ozdobíme cappuccino. Nakonec ozdobíme plátkem lanýže společně s petrželkou. Houbové cappuccino s lanýžovým chips ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!