Zapečená obložená fašírka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
mléko
majoránka
1 ks cibule
1 ks rajče
1 ks rajče
50 g houska
vegeta
100 g sýr
100 g sýr
olej na smažení
250 g hovězí maso
250 g vepřové maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžíce sójová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme a nastrouháme sýr. Rajče si nakrájíme na kolečka a další rajče na malé kostičky. Ještě si prolisujeme česnek

  2. Housky namočíme v mléce a s masem pomeleme, přidáme sójovou mouku, vejce, cibuli a polovinu nastrouhaného sýra. Směs ochutíme česnekem, kořením, vegetou, paprikou, majoránkou a solí. Dobře promícháme

  3. Takto připravenou hmotu rozdělíme na 8 stejných dílů a z každého vytvarujeme hrubou placku, v které uděláme jamku. Placky dáme na promaštěný plech a jamky naplníme nasekaným rajčetem

  4. V dobře předehřáté troubě pečeme asi tak 15 až 20 minut mírně dozlatova

  5. Plech s fašírkami pak vyjmeme z trouby a na placky rozdělíme zbytek strouhaného sýra a na kolečka nakrájené rajčata. Pečeme dalších 10 minut

  6. Zapečenou obloženou fašírku podáváme se smaženými cibulovými kroužky a vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!