Zapečená obložená fašírka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks vejce mléko majoránka 1 ks cibule 1 ks rajče 1 ks rajče 50 g houska vegeta 100 g sýr 100 g sýr olej na smažení 250 g hovězí maso 250 g vepřové maso mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžíce sójová mouka
Postup Zapečená obložená fašírka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekáme a nastrouháme sýr. Rajče si nakrájíme na kolečka a další rajče na malé kostičky. Ještě si prolisujeme česnek
Housky namočíme v mléce a s masem pomeleme, přidáme sójovou mouku, vejce, cibuli a polovinu nastrouhaného sýra. Směs ochutíme česnekem, kořením, vegetou, paprikou, majoránkou a solí. Dobře promícháme
Takto připravenou hmotu rozdělíme na 8 stejných dílů a z každého vytvarujeme hrubou placku, v které uděláme jamku. Placky dáme na promaštěný plech a jamky naplníme nasekaným rajčetem
V dobře předehřáté troubě pečeme asi tak 15 až 20 minut mírně dozlatova
Plech s fašírkami pak vyjmeme z trouby a na placky rozdělíme zbytek strouhaného sýra a na kolečka nakrájené rajčata. Pečeme dalších 10 minut
Zapečenou obloženou fašírku podáváme se smaženými cibulovými kroužky a vařenými brambory.