Zapečená lutenice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
750 g brambory
1 lžička majoránka
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
1 konzerva rajčatový protlak
1 lžička bazalka
olivový olej
mletý černý pepř
200 g kuřecí řízek nebo mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody do změknutí

  2. Mezitím do pánve vlijeme olivový olej, rozpálíme ho a vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky posekaný česnek. Osmahneme je a přidáme k nim na kousky pokrájené kuřecí maso či maso mleté. Opět chvíli restujeme. Poté vlijeme rajčatový protlak, hořčici a okořeníme majoránkou, pepřem, bazalkou a osolíme. Vypneme ohřev

  3. Uvařené brambory pokrájíme na kratší hranoly, vsypeme je do zapékací mísy a vlijeme k nim omáčku s masem. Opatrně promícháme, aby si brambory zachovaly svůj tvar, a dáme zapéct zhruba na 30 - 40 minut

  4. Zapečenou lutenici podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!