Zapečená lutenice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 750 g brambory 1 lžička majoránka 1 ks cibule 1 lžíce hořčice 1 konzerva rajčatový protlak 1 lžička bazalka olivový olej mletý černý pepř 200 g kuřecí řízek nebo mleté maso
Postup Zapečená lutenice
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody do změknutí
Mezitím do pánve vlijeme olivový olej, rozpálíme ho a vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky posekaný česnek. Osmahneme je a přidáme k nim na kousky pokrájené kuřecí maso či maso mleté. Opět chvíli restujeme. Poté vlijeme rajčatový protlak, hořčici a okořeníme majoránkou, pepřem, bazalkou a osolíme. Vypneme ohřev
Uvařené brambory pokrájíme na kratší hranoly, vsypeme je do zapékací mísy a vlijeme k nim omáčku s masem. Opatrně promícháme, aby si brambory zachovaly svůj tvar, a dáme zapéct zhruba na 30 - 40 minut
Zapečenou lutenici podáváme jako teplý hlavní chod.