Celerový řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g celer
2 plátky citron
2 ks hřebíček
olej na smažení
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
2 ks vejce
70 g strouhanka
2 lžíce mléko
50 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme, nakrájíme asi na 0,5 cm plátky a vložíme do osolené vroucí vody s plátky citronu, hřebíčky a pepřem. Nevaříme příliš doměkka, pouze povaříme.

  2. Pak celer vyjmeme, osolíme, necháme vychladnout a klasicky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance.

  3. Celerový řízek smažíme v rozpáleném oleji dozlatova a podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!