Celerový hrnec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks celer
4 ks rajče
150 g arašídy
200 g žampiony
1 ks bobkový list
1 lžíce olivový olej
500 ml červené víno
3 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
2 ks cibule (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a celer očistíme. Cibule nasekáme najemno a celer nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, zbavíme zbytku po stopce a nakrájíme čtvrtky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej. Cibuli na něm zesklovatíme, přidáme celer, který necháme lehce osmahnout a nakonec přidáme ještě žampiony, rajčata a bobkový list. Směs necháme asi 12 - 15 minut dusit. Mezitím omyjeme arašídy a smícháme je s moukou.

  3. Arašídy přidáme i moukou do směsi, zalijeme jí vínem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs dusíme asi 40 minut. Pak vytáhneme bobkový list. Pokrm by měl být hustý.

  4. Podáváme jej samostatně nebo pečivem. Můžeme přidat brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!