Celerová pomazánka s vejcem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
150 g celer
150 g majonéza
150 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
citronová šťáva
1 lžíce strouhaný křen
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme, nastrouháme na jemno a pokapeme citronovou šťávou. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nasekáme nadrobno. Křen oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Tvrdý sýr také nastrouháme na jemno.

  2. K celeru přidáme strouhaný sýr a nasekaná vejce. Zalijeme majonézou, místo majonézy můžeme přidat jogurt. Osolíme, opepříme a podle chuti můžeme přimíchat strouhaný křen. Pomazánku dobře promícháme a necháme vychladit.

  3. Celerovou pomazánku s vejcem a sýrem namažeme na krajíce chleba (nejlépe tmavého) a ozdobíme nasekanou natí podle chuti (petrželka, cibule).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!