Carpaccio z červené řepy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrst piniové oříšky 2 ks červená řepa 15 dkg kozí sýr marináda sůl 1 snítka tymián 3 lžíce pomerančový džus 1 lžíce cukr moučka 100 ml olivový olej 1 lžíce čerstvý zázvor 3 špalíčky sójová omáčka 2 lžíce bílý vinný ocet mletý černý pepř 2 lžíce květový med
Postup Carpaccio z červené řepy recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky.
Svaříme ocet s cukrem. Pak přidáme med, pomerančový džus, snítku tymiánu, olej, sójovou omáčku, pepř a sůl. Promícháme a přidáme do směsi nastrouhaný zázvor.
Do skleněné nebo kameninové nádoby vložíme plátky řepy a zalijeme ji připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme řepu odležet alespoň přes noc, nejlépe však 2 dny.
Carpaccio z červené řepy servírujeme s kozím sýrem a posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky. Podáváme s bílou bagetou.