Carpaccio z červené řepy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrst piniové oříšky
2 ks červená řepa
15 dkg kozí sýr
marináda
sůl
1 snítka tymián
3 lžíce pomerančový džus
1 lžíce cukr moučka
100 ml olivový olej
1 lžíce čerstvý zázvor
3 špalíčky sójová omáčka
2 lžíce bílý vinný ocet
mletý černý pepř
2 lžíce květový med

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky.

  2. Svaříme ocet s cukrem. Pak přidáme med, pomerančový džus, snítku tymiánu, olej, sójovou omáčku, pepř a sůl. Promícháme a přidáme do směsi nastrouhaný zázvor.

  3. Do skleněné nebo kameninové nádoby vložíme plátky řepy a zalijeme ji připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme řepu odležet alespoň přes noc, nejlépe však 2 dny.

  4. Carpaccio z červené řepy servírujeme s kozím sýrem a posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky. Podáváme s bílou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!