Candát na rozmarýnu se zapečenými bramborami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
40 g máslo
rozmarýn
70 g parmazán
1 ks velká cibule
hladká mouka
150 ml zakysaná smetana
citronová šťáva
100 - 150 ml rybí vývar
mletý černý pepř
800 g brambory vařené ve slupce
4 porce candát s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme bramborovou přílohu. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nakrájíme na kostičky velké asi 1 x 1 cm. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibulku osmažíme na másle dozlatova. Zakysanou smetanu promícháme s vejci a jemně usekaným rozmarýnem dohladka

  2. Nakrájené brambory vložíme do větší mísy, osolíme, opepříme, přelijeme zchladlou cibulkou i s výpekem, posypeme strouhaným sýrem a vše promícháme se smetanovou ochucenou směsí. Takto připravené brambory přendáme do řádně vymaštěného pekáče a v předehřáté troubě zapečeme dorůžova

  3. Candáta očistíme, osolíme, obalíme v mouce a na oleji spolu se snítkami rozmarýnu opečeme dorůžova. Rybu vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku vložíme máslo obalené v hladké mouce. Vše necháme zpěnit a podlijeme vývarem. Omáčku krátce povaříme a podle potřeby dochutíme solí a šťávou z citronu

  4. Candáta s chutí rozmarýnu přelijeme omáčkou a podáváme se zapečenými bramborami. K pokrmu servírujeme kousek citronu a čerstvou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!