Candát na rozmarýnu se zapečenými bramborami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 40 g máslo rozmarýn 70 g parmazán 1 ks velká cibule hladká mouka 150 ml zakysaná smetana citronová šťáva 100 - 150 ml rybí vývar mletý černý pepř 800 g brambory vařené ve slupce 4 porce candát s kůží
Postup Candát na rozmarýnu se zapečenými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme bramborovou přílohu. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nakrájíme na kostičky velké asi 1 x 1 cm. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibulku osmažíme na másle dozlatova. Zakysanou smetanu promícháme s vejci a jemně usekaným rozmarýnem dohladka
Nakrájené brambory vložíme do větší mísy, osolíme, opepříme, přelijeme zchladlou cibulkou i s výpekem, posypeme strouhaným sýrem a vše promícháme se smetanovou ochucenou směsí. Takto připravené brambory přendáme do řádně vymaštěného pekáče a v předehřáté troubě zapečeme dorůžova
Candáta očistíme, osolíme, obalíme v mouce a na oleji spolu se snítkami rozmarýnu opečeme dorůžova. Rybu vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku vložíme máslo obalené v hladké mouce. Vše necháme zpěnit a podlijeme vývarem. Omáčku krátce povaříme a podle potřeby dochutíme solí a šťávou z citronu
Candáta s chutí rozmarýnu přelijeme omáčkou a podáváme se zapečenými bramborami. K pokrmu servírujeme kousek citronu a čerstvou zeleninu.