Čalamáda z hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg cibule
200 g kečup
2 kg houby
0.5 kg červená paprika
300 g rajský protlak
podle chuti
česnek
sůl
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, nakrájíme na silnější plátky a dáme vařit do slané vody na čtvrt hodiny. Uvařené houby slijeme a necháme okapat.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která rozpůlíme. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a vláken a umeleme na masovém strojku.

  3. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pomleté papriky, uvařené houby a vše dusíme doměkka. Potom směs odstavíme, vmícháme protlak, kečup, podle chuti osolíme a okořeníme, dochutíme česnekem a rozdělíme do sklenic.

  4. Čalamádu z hub sterilujeme pří 85 °C přibližně půl hodiny. Uchováváme na tmavém chladném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!