Sterilovaná čalamáda recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
-
30 dkg cukr
8 dkg sůl
1 l ocet
cibule
3 l voda
kopr
mrkev
feferonka
křen
okurka
nové koření
Postup Sterilovaná čalamáda
Postup přípravy receptu
-
Nálev z vody, cukru, octu a soli svaříme a necháme vychladnout
Zeleninu a křen očistíme, nakrájíme na kolečka. Feferonky rozkrájíme nebo necháme celé. Zeleninu dobře promícháme s nasekaným koprem a napěchujeme do sklenic. Zalijeme nálevem a pečlivě zavíčkujeme
Připravenou čalamádu sterilujeme při 80 °C asi 15 minut
Sterilovanou čalamádu podáváme jako zeleninovou přílohu a salát. Někdo si ji dá třeba i místo večeře.