Čalamáda z červené řepy a zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg cibule
1 kg zelí
1 kg červená řepa
nálev
20 dkg cukr
3 lžíce sůl
0 l ocet
1 l voda

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu důkladně očistíme. Zelí nakrájíme najemno, řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme - syrovou! Cibuli oloupeme a pokrájíme na větší kusy. Můžeme ji i úplně vynechat, nemusí být. Všechnu zeleninu promícháme.

  2. Nachystanou zeleninu hned plníme do sklenic a zaléváme nálevem, na který svaříme vodu s octem, cukrem a solí. Sterilujeme asi 20 minut.

  3. Čalamádu z červené řepy a zelí podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!