Čalamáda s houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg cukr 6 dkg sůl 0.5 l ocet 1 kg cibule 1 l voda 1 kg houby 1 kg zelená paprika podle potřeby bobkový list nové koření
Postup Čalamáda s houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky, podusíme je se solí.
Vodu, sůl, bobkové listy, nové koření, cukr a ocet uvaříme, přidáme zelenou papriku nakrájenou na nudličky a oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka. Mírně povaříme.
Vše smícháme ještě horké do sebe a po vychladnutí plníme do sklenic, mohou být i šroubovací od nejrůznějších majonéz. Čalamádu sterilujeme 20 minut na 85 °C.
Čalamáda s houbami se hodí jak příloha k jakémukoliv jídlu, nejčastěji k uzenině.