Čalamáda s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg cukr
6 dkg sůl
0.5 l ocet
1 kg cibule
1 l voda
1 kg houby
1 kg zelená paprika
podle potřeby
bobkový list
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme je na větší kousky, podusíme je se solí.

  2. Vodu, sůl, bobkové listy, nové koření, cukr a ocet uvaříme, přidáme zelenou papriku nakrájenou na nudličky a oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka. Mírně povaříme.

  3. Vše smícháme ještě horké do sebe a po vychladnutí plníme do sklenic, mohou být i šroubovací od nejrůznějších majonéz. Čalamádu sterilujeme 20 minut na 85 °C.

  4. Čalamáda s houbami se hodí jak příloha k jakémukoliv jídlu, nejčastěji k uzenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!