Čajový šerbet s likérem a mátou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazek máta
3 lžíce černý čaj
180 ml broskvový likér
12 ks mátová čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Čajové lístky vsypeme do konvice a zalijeme 1 litrem vroucí vody. Necháme stát asi 3 min. Pak cedítkem scedíme čaj do nízké kovové mísy. Mátu opereme a osušíme. Několik snítek odložíme, zbytek vložíme do čaje a necháme louhovat, dokud čaj zcela nevychladne.

  2. Snítky máty odstraníme a čaj postavíme do mrazáku. Mrazíme 6 - 8 hodin. Přitom asi po 2 hodinách důkladně promícháme, aby se netvořily ledové krystaly. Pak zamícháme po každé další hodině.

  3. Čajový šerbet rozdělíme do 6 dobře vychlazených pohárů a přelijeme broskvovým likérem. Ozdobíme odloženou mátou a mátovou čokoládou. Okamžitě podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!