Horký čajový punč recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

300 ml rum
400 ml voda
2 ks pomeranč
2 ks citron
hřebíček
300 ml brandy
400 g cukr krupice
čaj
2 balíčky vanilkový cukr
celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do vody svařené s cukrem přidáme tence skrojenou omytou kůru z pomerančů a jednoho citronu (nejlépe bio), celou skořici, hřebíček a vanilkový cukr. Zakryjeme a necháme vychladnout

  2. Mezitím si připravíme oblíbený čaj

  3. Do vychladlé směsi vmícháme šťávu vymačkanou z citronů a pomerančů, rum, brandy, vše dobře promícháme a prohřejeme, ale nevaříme!

  4. Základ punče naléváme do hrnečků a podle chuti doléváme horkým čajem. Zdobíme kořením, plátkem ovoce apod

  5. Horký čajový punč ihned podáváme, skvěle zahřeje v chladných dnech

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!