Horký čajový punč recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 300 ml rum 400 ml voda 2 ks pomeranč 2 ks citron hřebíček 300 ml brandy 400 g cukr krupice čaj 2 balíčky vanilkový cukr celá skořice
Postup Horký čajový punč
Postup přípravy receptu
-
Do vody svařené s cukrem přidáme tence skrojenou omytou kůru z pomerančů a jednoho citronu (nejlépe bio), celou skořici, hřebíček a vanilkový cukr. Zakryjeme a necháme vychladnout
Mezitím si připravíme oblíbený čaj
Do vychladlé směsi vmícháme šťávu vymačkanou z citronů a pomerančů, rum, brandy, vše dobře promícháme a prohřejeme, ale nevaříme!
Základ punče naléváme do hrnečků a podle chuti doléváme horkým čajem. Zdobíme kořením, plátkem ovoce apod
Horký čajový punč ihned podáváme, skvěle zahřeje v chladných dnech
Foto: Shutterstock.com