Nepečená ořechová srdíčka recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

150 g máslo
50 ml rum
povidla
100 g cukr moučka
1 lžička citronová kůra
200 g vlašské ořechy
100 g sušené švestky
200 g švestková povidla
1 balíček dětské piškoty
čokoládová poleva
cukrové kuličky

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty a vlašské ořechy umeleme společně najemno. Sušené švestky nakrájíme na malé kousky, zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Poté rum slijeme. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě

  2. Do mísy vsypeme piškoty s ořechy, přidáme povidla, nastrouhanou citronovou kůru, švestky, máslo a cukr. Vypracujeme vláčnou hmotu, kterou necháme v lednici ztuhnout

  3. Ztuhlou hmotu po vyndání z lednice znovu propracujeme a na válu, který jsme posypali moučkovým cukrem, vyválíme plát silný asi 3 mm. Pomocí vykrajovátek tvoříme srdíčka, která rozložíme na tác vyložený alobalem či pečícím papírem. Ořechová srdíčka necháme v chladu znovu ztuhnout

  4. Povidla necháme při pokojové teplotě povolit. Nepečená ořechová srdíčka slepujeme po dvou k sobě. Každé srdíčko na závěr potřeme čokoládovou polevou a libovolně dozdobíme cukrovými kuličkami apod

  5. Nepečená ořechová srdíčka uchováváme v chladu a podáváme na vánočním tácku s ostatním cukrovím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!