Bylinkové rýžové placičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2-3 ks vejce
50 g sýr
hladká mouka
1 ks játrová paštika
podle chuti
1 balíček rýže
koření

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži podle návodu na sáčku. Výborná je tzv. divoká, která je s kořením. Játrovou paštiku použijeme tu ve tvaru buřtu.

  2. Mezitím si nastrouháme sýr. Přidáme vejce, paštiku, koření a rozmačkaný či utřený česnek, dobře promícháme. Rýži vysypeme ze sáčku do mísy a promícháme s připravenou směsí. Když je směs řídká, můžeme přidat trochu hladké mouky nebo strouhanky. Ze směsi tvoříme placičky. Rýžové placičky opékáme na rozehřáté pánvi. Po usmažení klademe na ubrousek, který odsaje mastnotu. Z hmoty můžeme tvořit i placičky a smažit je ve friťáku.

  3. Bylinkové rýžové placičky podáváme s jakoukoliv přílohou. Nám nejvíc placičky chutnají s bramborovou kaší a rajčatovým salátem, ale můžeme jíst i jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!