Bylinkové opečené brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg slanina 0.5 kg brambory 1 ks cibule 2 ks různobarevná paprika podle chuti sůl majoránka tymián oregano čerstvý nebo sušený česnek
Postup Bylinkové opečené brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na pánev dáme nakrájenou slaninu na kostičky a necháme vyškvařit tuk, škvarky vyndáme a dáme stranou. Cibulku oloupeme a nakrájíme na půlkroužky.
Do vypečeného tuku dáme brambory, pečeme a mícháme, osolíme a přidáme majoránku, oregano, tymián a dle chuti i česnek, ale nemusí být. Pokud by se brambory začaly připalovat, podlijeme trochu vodou, ale jen po dně, udělá se blátíčko. Když jsou brambory napůl hotové, přidáme na proužky očištěnou a na proužky nakrájenou papriku a na půlkroužky nakrájenou cibuli. Doplníme o škvarky, které máme ze začátku.
Brambory pečeme přikryté, ale často mícháme. Takto jsou vhodné jako přílohové brambory. Dají se podávat i s kusem opečeného salámu a lze je podávat i jako hlavní jídlo.