Bylinkové opečené brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
0.5 kg brambory
1 ks cibule
2 ks různobarevná paprika
podle chuti
sůl
majoránka
tymián
oregano
čerstvý nebo sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na pánev dáme nakrájenou slaninu na kostičky a necháme vyškvařit tuk, škvarky vyndáme a dáme stranou. Cibulku oloupeme a nakrájíme na půlkroužky.

  2. Do vypečeného tuku dáme brambory, pečeme a mícháme, osolíme a přidáme majoránku, oregano, tymián a dle chuti i česnek, ale nemusí být. Pokud by se brambory začaly připalovat, podlijeme trochu vodou, ale jen po dně, udělá se blátíčko. Když jsou brambory napůl hotové, přidáme na proužky očištěnou a na proužky nakrájenou papriku a na půlkroužky nakrájenou cibuli. Doplníme o škvarky, které máme ze začátku.

  3. Brambory pečeme přikryté, ale často mícháme. Takto jsou vhodné jako přílohové brambory. Dají se podávat i s kusem opečeného salámu a lze je podávat i jako hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!