Bylinkové kuře s kari rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks menší cibule
1 lžíce hladká mouka
1 dl horká voda
500 g kuřecí prsní řízek
1 lžíce extra panenský olivový olej
marináda
1 ks cibule
mletý pepř
kari koření
drcený kmín
sezamové semínko
mletý koriandr
sušené oregano
sušený tymián
mletá sladká paprika
koření na steak
mletá kurkuma
příloha
2 balíčky rýže ve varném sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Posypeme kořením (nemusí se šetřit), pokapeme worchestrem a posypeme nasekanou cibulkou. Přes noc necháme v lednici uležet.

  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a dáme na něj osmažit cibulku. Až je cibulka zlatavá, přidáme naložené maso a zprudka osmažíme jen tak minutku. Poté podlijeme vodou a necháme 15 minut dusit. Poté zaprášíme trochou kari a pepře. Smícháme si horkou vodu s trochou mouky a zahustímé šťávu pod masem. Necháme 5 minut povařit, ať se vyvaří mouka.

  3. Rýži uvaříme podle návodu a až je uvařená, zlehka posypeme kari jen tak, ať je nažloutlá, nesmí ho být moc.

  4. Způsob servírování: Na talířek uděláme kopeček z rýže a nahoru dáme masovou směs. Bylinkové kuře s kari rýží takto podáváme.

  5. Všechno koření na marinádu je také obsaženo v kořenícím přípravku "Pašerák".


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!