Bylinkové kuře s kari rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks menší cibule 1 lžíce hladká mouka 1 dl horká voda 500 g kuřecí prsní řízek 1 lžíce extra panenský olivový olej marináda 1 ks cibule mletý pepř kari koření drcený kmín sezamové semínko mletý koriandr sušené oregano sušený tymián mletá sladká paprika koření na steak mletá kurkuma příloha 2 balíčky rýže ve varném sáčku
Postup Bylinkové kuře s kari rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Posypeme kořením (nemusí se šetřit), pokapeme worchestrem a posypeme nasekanou cibulkou. Přes noc necháme v lednici uležet.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a dáme na něj osmažit cibulku. Až je cibulka zlatavá, přidáme naložené maso a zprudka osmažíme jen tak minutku. Poté podlijeme vodou a necháme 15 minut dusit. Poté zaprášíme trochou kari a pepře. Smícháme si horkou vodu s trochou mouky a zahustímé šťávu pod masem. Necháme 5 minut povařit, ať se vyvaří mouka.
Rýži uvaříme podle návodu a až je uvařená, zlehka posypeme kari jen tak, ať je nažloutlá, nesmí ho být moc.
Způsob servírování: Na talířek uděláme kopeček z rýže a nahoru dáme masovou směs. Bylinkové kuře s kari rýží takto podáváme.
Všechno koření na marinádu je také obsaženo v kořenícím přípravku "Pašerák".