Bylinkové chipsy z cukety recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
hladká mouka
olej na smažení
2 ks mladá cuketa
čerstvé bylinky
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Mladou cuketu (bez měkkého středu) omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky

  2. Na talířek si přichystáme hladkou mouku. Bylinky nasekáme na velmi drobno. Můžeme použít dobromysl, bazalku, petrželku, libeček apod. Pokud nemáme bylinky, volíme mletou pálivou papriku, chipsy budou pikantnější

  3. V hluboké pánvi rozehřejeme olej (lépe olivový). Cuketové plátky obalíme v hladké mouce a prudce osmažíme. Cuketové chipsy smažíme asi 3 minuty. Ke smažení můžeme použít i fritézu

  4. Chipsy z cukety ještě teplé sypeme bylinkami nebo mletou paprikou, podle chuti osolíme. Bylinkové cuketové chipsy podáváme jako chuťovku. Jsou skvělou variantou na klasické chipsy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!