Bulharská kopřivová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks žloutek 2 ks cibule 0.3 kostky celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 2 lžíce hladká mouka citronová šťáva 200 ml smetana na vaření kopřivové listy
Postup Bulharská kopřivová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu a kopřivy očistíme. Zeleninu pokrájíme na drobné kousky, kopřivy nasekáme najemno.
Zeleninu dáme vařit do mírně osolené vody s cibulí, pak přidáme nasekané kopřivové listy. Vše vaříme, až je zelenina téměř měkká. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.
Před podáváním v kopřivové polévce rozmícháme syrový žloutek a ochutíme ji citronovou šťávou.