Bulharská kopřivová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
1 ks žloutek
2 ks cibule
0.3 kostky celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
2 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
200 ml smetana na vaření
kopřivové listy
Postup Bulharská kopřivová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu a kopřivy očistíme. Zeleninu pokrájíme na drobné kousky, kopřivy nasekáme najemno.
Zeleninu dáme vařit do mírně osolené vody s cibulí, pak přidáme nasekané kopřivové listy. Vše vaříme, až je zelenina téměř měkká. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.
Před podáváním v kopřivové polévce rozmícháme syrový žloutek a ochutíme ji citronovou šťávou.