Bulharská kopřivová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks žloutek
2 ks cibule
0.3 kostky celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
2 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
200 ml smetana na vaření
kopřivové listy

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu a kopřivy očistíme. Zeleninu pokrájíme na drobné kousky, kopřivy nasekáme najemno.

  2. Zeleninu dáme vařit do mírně osolené vody s cibulí, pak přidáme nasekané kopřivové listy. Vše vaříme, až je zelenina téměř měkká. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.

  3. Před podáváním v kopřivové polévce rozmícháme syrový žloutek a ochutíme ji citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!