Bůčkové knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1-2 ks vejce 0.5 lžíce máslo 2 lžičky solamyl 1 ks cibule 2-3 ks feferonka 1 lžíce bylinky 4 dl vývar z masoxu 1 lžíce ocet balzamico 100 g hladká mouka 1 lžíce sójová omáčka 500 g mletý bůček podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Bůčkové knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Mletý prorostlejší bůček osolíme, opepříme, přidáme posekané feferonky
saturejku, bazalku, vejce a hladkou mouku. Zpracujeme a necháme chvíli uležet.
Z mleté směsi děláme malé knedlíčky a ty usmažíme v rozehřátém oleji.
Na omáčku orestujeme na másle nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme paprikou, přilijeme vývar, sójovou omáčku, ocet, cukr a zahustíme solamylem.
Hotové bůčkové knedlíčky vložíme do omáčky a podáváme s rýží.