Bůčkové knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1-2 ks vejce
0.5 lžíce máslo
2 lžičky solamyl
1 ks cibule
2-3 ks feferonka
1 lžíce bylinky
4 dl vývar z masoxu
1 lžíce ocet balzamico
100 g hladká mouka
1 lžíce sójová omáčka
500 g mletý bůček
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mletý prorostlejší bůček osolíme, opepříme, přidáme posekané feferonky

  2. saturejku, bazalku, vejce a hladkou mouku. Zpracujeme a necháme chvíli uležet.

  3. Z mleté směsi děláme malé knedlíčky a ty usmažíme v rozehřátém oleji.

  4. Na omáčku orestujeme na másle nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme paprikou, přilijeme vývar, sójovou omáčku, ocet, cukr a zahustíme solamylem.

  5. Hotové bůčkové knedlíčky vložíme do omáčky a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!