Bůčková lahůdka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
200 g žampiony
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
chilli koření
1 ks žlutá paprika
1 lžíce mletá sladká paprika
750 g vepřový bok
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v hluboké pánvi na oleji dozlatova. Přidáme omyté, na větší kostky nakrájené maso, zhruba 5 minut restujeme, pak okořeníme sladkou paprikou a podle chuti chilli kořením.

  2. Do směsi přidáme papriky nakrájené na dlouhé tenké proužky a očištěné čerstvé žampiony nakrájené na tenké plátky. Směs osolíme a opepříme, podlijeme vodou a dusíme do změknutí, zhruba 30 minut. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu, ovšem tak, aby voda téměř všechna vyvřela, než maso zcela změkne.

  3. Bůčkovou lahůdku podáváme nejlépe s vařenými brambory, hranolky či rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!