Buchta plněná tvarohem a broskvemi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
20 g máslo
200 g cukr krupice
20 g cukr moučka
40 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
20 g polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek
500 g měkký tvaroh
250 g Hera
2 konzervy kompotované broskve
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. V mikrovlnné troubě si rozpustíme celou Heru. Troubu si předehřejeme na 150 °C

  2. V míse rozšleháme cukr, vejce a vanilkový cukr. Do mísy dále přidáme rozpuštěnou Heru, mouku a kypřící prášek. Vše dobře promícháme a vlijeme na plech (na plechu máme přichystaný pečící papír). Těsto rovnoměrně rozetřeme a dáme do trouby. Pečeme při 150 °C 15 minut. Po upečení těsto vytáhneme a necháme vychladnout

  3. Na náplň v míse rozmícháme moučkový cukr, tvaroh a pudink. Na vychladlý korpus rozetřeme rovnoměrně připravenou náplň. Necháme okapat broskve a poté budeme jednotlivé broskve vkládat na tvaroh

  4. Připravenou buchtu posypeme drobenkou. Drobenku vytvoříme smícháním cukru, másla a mouky. Celou obloženou buchtu vložíme zpět do trouby a pečeme při 170 °C 15 minut

  5. Po upečení plech vytáhneme. Buchtu plněnou tvarohem a broskvemi ihned rozřízneme napůl Jednu půlku buchty překlopíme na druhou půlku. Necháme uležet alespoň hodinu. Po 1 hodině můžeme pečící papír odstranit a buchtu servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!