Pečený jehněčí hřbet recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
vývar
2 - 3 lžíce máslo
2 lžíce kečup
1 lžička jablečný ocet
hladká mouka
1/4 lžičky tabasco
1 lžíce hnědý cukr
1 lžíce worcestrová omáčka
1 lžička mletá sladká paprika
1200 g jehněčí hřbet
1 lžíce hořčicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí hřbet očistíme a z horní strany seřízneme z části žeber tuk tak, aby vznikl "hřebínek". Ze spodní strany žeber odstraníme tenkou blánu. Odřezky uchováme a použijeme k pečení

  2. Připravíme si marinádu. V hmoždíři dohladka rozdrtíme hořčicová semínka, která v misce smícháme s cukrem, červenou mletou paprikou, solí, prolisovaným česnekem, worcestrem, kečupem, jablečným octem, tabascem a olejem do hladké marinády

  3. Jehněčí hřebínek silně potřeme ze všech stran marinádou, vložíme do pekáčku a necháme zakryté alespoň 2 hodiny odležet v chladu. K takto připravenému jehněčímu přidáme odřezky a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 160 °C asi 2 hodiny. Pak hřbet podlijeme malým množstvím vývaru a nezakryté dopékáme ještě asi 25 - 30 minut. Upečený jehněčí hřbet uchováme na teple

  4. Výpek necháme vysmahnout a naředíme vývarem. Vše přivedeme k varu a zahustíme kouskem másla, které jsme si předem obalili v hladké mouce. Omáčku za stálého míchání povaříme dohladka na požadovanou hustotu

  5. Pečený jehněčí hřbet nakrájíme na porce, rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a smetanový špenát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!