Pečený holandský pstruh recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 6 plátků máslo 1 ks pórek bílé víno chilli koření koření na ryby staročeské koření 3 snítky čerstvý rozmarýn 3 ks holandský pstruh
Postup Pečený holandský pstruh
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy necháme rozmrazit, dobře je očistíme, vymyjeme a hlavy odřízneme. Na každou rybu počítáme 2 stroužky česneku. Jeden stroužek tence nakrájíme na plátky a rozložíme dovnitř ryby, druhý necháme neoloupaný a upečeme ho s rybami v celku. Pórek (zelenou část) pořádně opereme a nakrájíme na nudličky, které rozprostřeme po celé ploše pekáče. Osolíme
Na nudličky pórku položíme pstruhy. Každého pstruha uvnitř okořeníme kořením na ryby, dříve zmíněným česnekem, větvičkou čerstvého rozmarýnu a po délce vložíme podélně rozpůlený plátek másla. Dále jemně osolíme, povrch posypeme staročeským kořením a máme-li rádi ostré, přidáme chilli koření. Pstruha poklademe plátky másla a pečeme
Holandské pstruhy pečeme podle druhu trouby 20 - 30 minut. Ke konci pečení ryby kontrolujeme, můžeme i lehce zastříknout bílým vínem nebo troškou vody, ale není to nutné
Pečeného holandského pstruha podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou. Můžeme podávat i s chlebem nebo pečivem.