Pečený hřbet ze selátka s bylinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl majoránka tymián estragon mletý černý pepř 2 ks hřbet ze selátka
Postup Pečený hřbet ze selátka s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Hřbety ze selátka opláchneme, osušíme, zbavíme přebytečné kůže a přendáme do pekáče. Nožem nařízneme ze shora do mřížky
Nakrájíme česnek na tenké plátky a vložíme je do jednotlivých rýh v mase. Osolíme, opepříme a navrch ozdobíme snítky majoránky, tymiánu a estragonu
Přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut. Poté odklopíme, podlijeme troškou vody nebo vývaru a pečeme do měkka, dalších 30 - 40 minut
Pečený hřbet ze selátka s bylinkami podáváme se šťouchanými bramborami nebo bramborami na loupačku a hlávkovým salátem
Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012
Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.