Pečený hřbet ze selátka s bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
majoránka
tymián
estragon
mletý černý pepř
2 ks hřbet ze selátka

Postup přípravy receptu

  1. Hřbety ze selátka opláchneme, osušíme, zbavíme přebytečné kůže a přendáme do pekáče. Nožem nařízneme ze shora do mřížky

  2. Nakrájíme česnek na tenké plátky a vložíme je do jednotlivých rýh v mase. Osolíme, opepříme a navrch ozdobíme snítky majoránky, tymiánu a estragonu

  3. Přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut. Poté odklopíme, podlijeme troškou vody nebo vývaru a pečeme do měkka, dalších 30 - 40 minut

  4. Pečený hřbet ze selátka s bylinkami podáváme se šťouchanými bramborami nebo bramborami na loupačku a hlávkovým salátem

  5. Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012

  6. Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!