Bůček v kyselém zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
2 stroužky česnek
1 ks cibule
kmín
1 ks jablko
hladká mouka
0.5 kostky masový bujon
600 g vepřový bůček
pepř a sůl
400 g kyselé zelí

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček nakrájíme na kostky, které prosolíme a opepříme. Maso potřeme směsí prolisovaného česneku a oleje. Pak jej v kastrolu pečeme tak, aby se vypekl přebytečný tuk, který slijeme.

  2. Na části tuku zpěníme cibulku, kterou jsme pokrájeli nadrobno. Do cibule přidáme kyselé zelí, nastrouhané jablko, osolíme, podle chuti trochu osladíme, okmínujeme, přidáme půl kostky bujonu a dusíme pod poklicí asi 20 minut.

  3. Zelí poté zaprášíme hladkou moukou, vmícháme maso a dusíme dalších 10 minut. Podávat můžeme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!