Bůček s nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks houska
1 kg bůček
podle chuti
sůl
šunka
smetana
čerstvě nasekaná petrželka
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme nádivku. Housky nakrájíme na kostičky, pokropíme smetanou, přidáme máslo rozmíchané se solí, čerstvou petrželku a nakrájenou šunku.

  2. Do vykoštěného bůčku nožem vyřežeme kapsu. Do kapsy bůčku přidáme nádivku a konce uzavřeme pomocí grilovacích jehel nebo párátek.

  3. Předehřejeme troubu na 180° stupňů, maso podlijeme trochou vody a chvíli dusíme, pečeme kůží dolů. Po chvíli otočíme a nařízneme kůži, aby se nakonec vytvořila křupavá kůrčička.

  4. Bůček s nádivkou pečme zhruba hodinu, průběžně přeléváme vznikajícím výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!