Medvědí tlapičky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
120 g cukr moučka
cukr moučka
vanilkový cukr
120 g hladká mouka
bílá čokoláda
120 g mleté vlašské ořechy
4 ks tlučený hřebíček
120 g máslo nebo Hera
2 lžíce holandské kakao
1 lžička mletá škořice

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin si připravíme těsto, které necháme odležet v lednici (nejméně hodinu)

  2. Poté jej propracujeme, vyválíme hada, ze kteréhé odkrajujeme kousky. Kousky těsta namočíme do mouky a vtlačíme do formiček na medvědí tlapky. Pečeme na plechu při 180 °C asi 10 -15 minut

  3. Medvědí tlapičky zdobíme bílou čokoládou (jako drápky) nebo je obalujeme ve vanilkovém cukru smíchaném s mletým cukrem (ještě za tepla).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!