Medvědí tlapičky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 ks vejce 120 g cukr moučka cukr moučka vanilkový cukr 120 g hladká mouka bílá čokoláda 120 g mleté vlašské ořechy 4 ks tlučený hřebíček 120 g máslo nebo Hera 2 lžíce holandské kakao 1 lžička mletá škořice
Postup Medvědí tlapičky
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin si připravíme těsto, které necháme odležet v lednici (nejméně hodinu)
Poté jej propracujeme, vyválíme hada, ze kteréhé odkrajujeme kousky. Kousky těsta namočíme do mouky a vtlačíme do formiček na medvědí tlapky. Pečeme na plechu při 180 °C asi 10 -15 minut
Medvědí tlapičky zdobíme bílou čokoládou (jako drápky) nebo je obalujeme ve vanilkovém cukru smíchaném s mletým cukrem (ještě za tepla).