Měkké medové perníčky 1 recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

4 ks vejce
300 g máslo
1 lžíce kakao
100 ml mléko
300 g med
300 g cukr moučka
1 lžička badyán
1 lžička anýz
1 lžička mletá skořice
800 g hladká mouka
1 lžička drcený hřebíček
2 lžičky soda bikarbona

Postup přípravy receptu

  1. Med, cukr, máslo a žloutky promícháme, potom přidáme mléko, sodu a veškeré koření. Zamícháme a přidáme mouku a ušlehaný sníh z bílků. Zpracujeme a uděláme bochník těsta, který dáme do moukou vysypané mísy, přikryjeme a necháme uležet alespoň 10 hodin v lednici

  2. Poté těsto vyválíme na tloušťku asi 4 mm a můžeme vykrajovat. Perníčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem

  3. Medové perníčky potřeme vejcem a dáme péct na 15 minut při 200 °C

  4. Hotové měkké medové perníčky zdobíme polevou z cukru a bílků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!