Měkké medové perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce med
140 g cukr moučka
1 lžička soda
400 g hladká mouka
100 g tuk na pečení
2 lžičky perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou

  2. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici

  3. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem

  4. Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna. Co si je krásně ozdobit? Najdete v našich 35 tipech zde

  5. Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

  6. Období Vánoc je také čas pro setkávání se s rodinou a přáteli. Zkuste překvapit své blízké milou pozorností - malou perníkovou chaloupkou při podávání kávy či čaje

  7. Recept na vánoční perníčky krok za krokem

  8. Recept na vánoční perníčky, které jsou hned po upečení krásně měkké, nepotřebují týdny odležet, což je obrovská výhoda. FOTORECEPT krok za krokem

  9. 10 nejoblíbenějších druhů cukroví: Najdete mezi nimi ty své?

  10. Medové perníčky, kakaové pracny, voňavé vanilkové rohlíčky a klasické linecké. Nebo dáváte přednost nepečeným druhům cukroví a nejdříve z vánočního stolu mizí vosí hnízda a rumové kuličky? Ať už je to jakkoli, jsou druhy cukroví, které k vánočním svátkům patří. A pokud ještě nemáte své oblíbené recepty, máme pro vás pár tipů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!